L'Institut d'Estudis Vallencs concedeix a l'Ajuntament de Nulles un premi a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural de l'Alt Camp

29/05/2018

L'Institut d'Estudis Vallencs concedeix a l'Ajuntament de Nulles un premi a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural de l'Alt Camp

L'Institut d'Estudis Vallencs ha decidit guardonar l'Ajuntament de Nulles amb un premi a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural de l'Alt Camp pel seu esforç i col·laboració en l'excavació i condicionament per a la visita del jaciment Rabassats, una granja ibèrica del s. III a.C.

L'Ajuntament de Nulles ha aconseguit amb molts esforços fer accessible al públic un jaciment tan singular com el que es troba a la partida d'El Bosc. S'ha de tenir en compte que perquè s'excavi un jaciment d'aquestes característiques cal que es compleixin unes variables que es donen en casos molt excepcionals. És per aquest motiu que l'Ajuntament de Nulles ha merescut ésser guardonat per l'IEV.

El Premi Cultural de vessant públic de l'IEV serà lliurat el proper dissabte 9 de juny en la 35a Nit de Premis al Centre Cultural Municipal de Valls.

El passat divendres 25 de maig a les 19:30 a la seu de l'IEV es va celebrar una conferència a càrrec dels arqueòlegs Joan Canela i M. Carme Belarte on es va parlar sobre el jaciment Rabassats.

L'endemà, el dissabte 26 de maig, es va fer una visita al jaciment Rabassats, comentada per Joan Canela.

 

http://www.elvallenc.cat/actualitat/la-nit-de-premis-atorgara-enguany-25-guardons-a-persones-entitats-i-empreses/

http://www.icac.cat/actualitat/noticies/2018/conferencia-sobre-el-jaciment-de-rabassats-a-valls/